VAB routeplanner

Plan uw route en maak gebruik van de VAB routeplanner geschikt voor: auto en fiets.

Zoek en vind de snelste of kortste route

Uw reis plannen in of naar Nederland, België en meer? Vermijd snelwegen, tolwegen en stippel fietsroutes uit met de VAB routeplanner.

Wegeninfo

Raadpleeg gratis de Europese wegeninformatie.

Routes Europa

Plan uw route door heel Europa van deur tot deur.

Druktekalender

Handig overzicht van de drukste dagen op de wegen.

Routeplanner VAB

Gebruik de VAB routeplanner om de snelste of kortste route naar uw bestemming te zoeken en vinden. Voer meerdere adressen in om tussenstops in uw reisplan te creëren.

Belangrijke plaatsen of routes opslaan? Maak en deel uw eigen kaarten inclusief foto’s en autoroutes met de gratis dienst Google My Maps.

Van:

Naar:


De VAB (fiets)routeplanner

Wilt u veilig en zonder zorgen met de auto op reis? Bekijk dan de mogelijkheden die de VAB routeplanner u kan bieden. De VAB is de Vlaamse toeristen en Automobilisten Bond die al sinds de jaren 20 van de vorige eeuw bestaat.

Omdat deze organisatie zich al die jaren met vervoer en pechhulpverlening bezighoudt beschikt het over uitgebreide kennis van het wegennet in België. Het is daarom niet vreemd dat VAB een routeplanner heeft ontwikkeld waar reizigers gebruik van kunnen maken om hun reis samen te stellen.

Hoe makkelijk is de VAB routeplanner te gebruiken?

Deze routeplanner van de VAB vereist niet veel technische kennis. De vakken waar u de plaatsen van vertrek, aankomst en tussenstops in kunt vullen zijn duidelijk te zien en zodra de route berekend is krijgt u een kaart met een uitgebreide beschrijving van de route te zien.

De verwachte reistijd en de richtingaanwijzingen zijn duidelijk omschreven. Zo weet u precies welk soorten bochten er na een bepaald aantal meters opduiken. Vanzelfsprekend staan ook de wegennummers en plaatsnamen van de afslagen vermeld.

Is de VAB routeplanner ook voor andere vervoermiddelen geschikt?

Deze routeplanner maakt onderdeel uit van de website van de VAB en is specifiek geschikt voor het reizen met de auto. Op de site is er achter ook een fietsrouteplanner te vinden. U kunt daar ingeven in welke stad of gemeente u wilt fietsen en krijgt aan de hand daarvan vertrek en aankomstpunten te zien zodat u zelf een route samen kunt stellen.

Zo kunt u onder meer een traject kiezen tussen verschillende fietsknooppunten. Niet alleen krijgt u de route op het scherm te zien. U kunt de data van de route als bestand naar uw GPS-systeem exporteren.

Wat zijn de nadelen van de VAB routeplanner?

De VAB routeplanner laat alleen de route van A naar B naar C zien. U krijgt geen informatie over oponthoud of vertragingen onderweg voorgeschoteld. Andere voorzieningen zoals parkeerplaatsen, treinstations, accommodaties, restaurants en bezienswaardigheden kunnen ook niet getoond worden.

De VAB routeplanner is daardoor alleen geschikt om voor het te rijden traject te gebruiken. Voor andere voorzieningen zult u van andere routeplanners of het internet gebruik moeten maken.

Andere functies van de VAB website

U kunt op de site van de VAB niet alleen gebruik maken van deze twee routeplanners voor auto en fiets. Er is ook algemene informatie te vinden over belangrijke zaken zoals pech- en reisbijstand of brandstof- en vignetprijzen.

Ook is er informatie te vinden over hoe en waarom u uw voertuig kunt laten controleren in een VAB-diagnosecentrum. Daarnaast kunt u via de site rijlessen en theorieopleidingen online boeken en zoeken naar rijschoolkantoren.

In de webwinkel van de VAB zijn er verder nog lesboeken voor het rijexamen, fietssloten en nummerplaten voor uw auto te bestellen. Al met al biedt deze website een grote hoeveelheid informatie en mogelijkheden voor iedereen die zich met regelmaat met de auto of fiets in het verkeer begeeft.

Welke routeplanner u ook gebruikt zorg ervoor u dat altijd uw veiligheid in acht neemt en zorg dat u niet teveel wordt afgeleid tijdens het autorijden.

Populairste routeplanner

Google Maps is inmiddels zo’n grote speler op het gebied van gratis reisplanners, routeplanningssoftware en routekaarten, dat veel andere apps de technologie van Google gebruiken als basis voor hun eigen ‘mapping’ software.

Met veel baanbrekende functies, zoals Street View, is Google Maps een echte krachtpatser en een bron van onschatbare waarde voor miljoenen mensen over de hele wereld.