ANWB routeplanner

Plan uw route en maak gebruik van de ANWB routeplanner geschikt voor: auto, fiets, ov en lopen.

Zoek en vind de snelste of kortste route

Uw reis plannen in of naar Nederland, België en meer? Vind oplaadpunten, tankstations en vraag verkeersinformatie op in de ANWB routeplanner.

Bereken kilometers

Gratis de afstand tussen twee locaties meten.

Routes Europa

Plan uw route door heel Europa van deur tot deur.

Verkeersinformatie

Actueel overzicht van files, flitsers en wegwerkzaamheden.

Routeplanner ANWB

Gebruik de ANWB routeplanner om de snelste of kortste route naar uw bestemming te zoeken en vinden. Voer meerdere adressen in om tussenstops in uw reisplan te creëren.

Belangrijke plaatsen of routes opslaan? Maak en deel uw eigen kaarten inclusief foto’s en autoroutes met de gratis dienst Google My Maps.

Van:

Naar:


De ANWB routeplanner

De Algemene Nederlandse Wielrijders Bond houdt zich al bijna 150 jaar bezig met fietsers, automobilisten, hulpverlening bij pech onderweg en verkeersinformatie. We kennen allemaal de gele busjes die vaak op de snelwegen te zien zijn en de vele wegwijzers van deze organisatie in het Nederlandse landschap.

Door deze rijke historie is de ANWB routeplanner een uitstekend hulpmiddel om uw reis binnen Nederland of Europa te plannen. Het gebruik ervan biedt u vele voordelen zodat u op een veilige en snelle manier naar uw bestemming kunt reizen.

Niet alleen is de ANWB routeplanner nuttig als u met de auto onderweg bent, ook voor het lokale gebruik met de fiets of het openbaar vervoer in Nederland biedt deze routeplanner diverse mogelijkheden.

Wat is de ANWB routeplanner precies?

De ANWB routeplanner biedt gebruikers de kans om een reis met meerdere tussenstops voor te bereiden. Reist u voor uw onderneming dagelijks met de auto van plaats naar plaats in Nederland? Door de trajecten zo goed mogelijk te plannen bespaart u reistijd en verbruikt u minder brandstof.

Gaat u binnenkort met uw familie met de auto op vakantie? Dan biedt de routeplanner van de ANWB hulp om uw bestemming in Duitsland of andere landen in Europa te bereiken. U kunt zelf het aantal tussenstops inplannen zodat u kunt rusten waar en wanneer u wilt. Op die manier blijft zo’n lange reis comfortabel voor alle gezinsleden, dus ook voor ouderen of kleine kinderen op de achterbank.

Bovendien kunt u met de ANWB routeplanner het aantal kilometers berekenen of file-informatie ontvangen zodat u uw reis onderweg aan kunt passen.

Hoe gebruikt u de ANWB routeplanner?

Deze routeplanner is eenvoudig te gebruiken op de computer of de mobiele telefoon. Door de plaatsen van vertrek, bestemming en tussenstops aan te geven krijgt u een aantal mogelijke routes te zien. Dit programma is zelfs geschikt voor elektrische auto’s omdat het de laadstations onderweg laat zien.

Voor reizen met het openbaar vervoer, per fiets of lopend is deze routeplanner voorlopig alleen binnen Nederland beschikbaar. De ANWB routeplanner toont u ook een kaart waar belangrijke verkeersinformatie zoals files, wegwerkzaamheden, tankstations vermeld staan.

Voor- en nadelen van de ANWB routeplanner

Het grote voordeel van de ANWB routeplanner is de tijdsbesparing die het u oplevert omdat u onderweg niet telkens opnieuw naar de weg hoeft te zoeken of vragen. Dat is natuurlijk vooral handig als u met de auto onderweg bent naar bijvoorbeeld Italië of Frankrijk waar u wellicht de taal niet beheerst. Bovendien bespaart u tijd met het zoeken naar parkeerruimte, hotels of campings onderweg omdat de ANWB routeplanner deze mogelijkheden kan laten zien.

Het enige kleine minpunt van de routeplanner van de ANWB is dat u vanzelfsprekend over een internetverbinding moet beschikken om uw routes te kunnen plannen en bekijken. Zorg er dus voor dat de batterij van uw mobiele apparaat volledig opgeladen is voor vertrek.

Controleer ook of u in het buitenland gebruik kunt maken van het internet. Het zou vervelend zijn als u tijdens uw reis de informatie over de juiste route verliest.

Populairste routeplanner

Google Maps is inmiddels zo’n grote speler op het gebied van gratis reisplanners, routeplanningssoftware en routekaarten, dat veel andere apps de technologie van Google gebruiken als basis voor hun eigen ‘mapping’ software.

Met veel baanbrekende functies, zoals Street View, is Google Maps een echte krachtpatser en een bron van onschatbare waarde voor miljoenen mensen over de hele wereld.