RAC
route planner

Plan uw route door het VK en Europa: gebruik de gratis RAC Route Planner voor een routebeschrijving.

RAC Route Planner

Zoek en vind de snelste of kortste route

Uw reis plannen in of naar het Verenigd Koninkrijk of Europa? Vind hotels, parkeerplaatsen en vraag verkeersinformatie op in de RAC routeplanner.

Bereken kilometers

Gratis de afstand tussen twee locaties meten.

Routes VK & Europa

Plan uw route door heel het VK of Europa van deur tot deur.

Verkeersinformatie

Actueel overzicht van files en wegwerkzaamheden.

Routeplanner RAC

Gebruik de RAC Route Planner om de snelste of kortste route naar uw bestemming te zoeken en vinden. Voer meerdere adressen in om tussenstops in uw reisplan te creëren.

Belangrijke plaatsen of routes opslaan? Maak en deel uw eigen kaarten inclusief foto’s en autoroutes met de gratis dienst Google My Maps.

Van:

Naar:


De RAC Route Planner

Als u onderweg gaat naar een of meerdere plaatsen die u niet kent dan is het verstandig om een routeplanner te gebruiken. Op die manier vindt u niet alleen de route die u het veiligst op uw plaats van bestemming brengt, u wordt onderweg ook op de hoogte gehouden van eventuele files, vertraging en wegwerkzaamheden.

Zo kunt u uw route aan de situatie aanpassen en ervoor zorgen dat u onveilige situaties uit de weg gaat. De RAC Routeplanner kan u daarbij helpen. Door gebruik te maken van deze routeplanner zult u zonder problemen de weg op kunnen.

Hoe is de RAC Route Planner ontstaan?

De RAC is de Engelse versie van onze Nederlandse ANWB. Het is een organisatie die zich al meer dan honderd jaar bezighoudt met hulp aan automobilisten en andere weggebruikers. Enkele jaren geleden is de RAC routeplanner ontwikkeld die eerst alleen routes te bieden had in het Verenigd Koninkrijk.

Inmiddels is deze reisplanner ook te gebruiken in andere Europese landen zoals Frankrijk, Duitsland, België en ons eigen land. De RAC routeplanner kan routes berekenen voor reizen met de auto of te voet.

Hoe werkt de RAC Route Planner?

Net zoals andere routeplanners die er op de markt beschikbaar zijn biedt de RAC Routeplanner gebruikers de mogelijkheid om een route van A naar B via C te plannen. Deze routeplanner is te gebruiken op de desktop en als app op een mobiele telefoon. Door eenvoudig alle plaatsen in te voeren waar u naar toe wilt krijgt u een aantal routes voorgeschoteld. Nadat u de route heeft gekozen kunt u op pad zonder zich zorgen te hoeven maken dat u onderweg een verkeerder rijbaan of afslag kiest.

Zo heeft u veel minder kans om langer dan noodzakelijk onderweg te zijn. Bovendien wordt u op de hoogte gehouden van onverwachte problemen op uw route zoals wegafsluitingen, opstoppingen en werkzaamheden. Als u regelmatig naar dezelfde plaatsen rijdt dan kunt u die routes opslaan om ze op een later tijdstip opnieuw te gebruiken.

Nadelen van de RAC Route Planner

Deze RAC reisplanner kan u alleen de route die u rijdt laten zien. Verdere informatie om uw reis nog comfortabeler te maken is helaas niet beschikbaar. U kunt dus niet bekijken wat de parkeermogelijkheden daar zijn. De enige parkeervoorzieningen die deze routeplanner kan laten zien zij degene die beschikbaar zijn op luchthavens.

Ook kunt u onderweg niet zoeken naar tankstations of andere voorzieningen waar u tijdens uw reis misschien behoefte aan heeft. Omdat de RAC routeplanner vanuit Engeland aangestuurd wordt kan het voorkomen dat eventuele vertragingen door files of wegwerkzaamheden pas later dan normaal zichtbaar worden.

Wees op uw hoede tijdens het gebruik van uw RAC Route Planner

Wat we hiermee willen zeggen is dat u uw routeplanner onderweg verstandig moet gebruiken. Laat u tijdens het autorijden niet teveel afleiden en zorg dat uw telefoon of tablet met de route goed zichtbaar is. Voorkom ook dat u gevaarlijke situaties creëert door de route aan te passen terwijl u rijdt, doe dit liever terwijl u ergens geparkeerd staat. De RAC routeplanner is er tenslotte niet om het u onveiliger te maken.

Populairste routeplanner

Google Maps is inmiddels zo’n grote speler op het gebied van gratis reisplanners, routeplanningssoftware en routekaarten, dat veel andere apps de technologie van Google gebruiken als basis voor hun eigen ‘mapping’ software.

Met veel baanbrekende functies, zoals Street View, is Google Maps een echte krachtpatser en een bron van onschatbare waarde voor miljoenen mensen over de hele wereld.