OV9292 Reisplanner

Plan uw route met het openbaar vervoer en maak gebruik van de OV9292 reisplanner.

Zoek en vind de snelste of kortste OV route

Uw route met het openbaar vervoer van deur tot deur plannen in Nederland, België en meer? Gebruik de OV9292 reisplanner.

Vervoersinformatie

Informatie over stads- en streekvervoer.

Vertrekwijzer

In één overzicht de vertrektijden van OV in de buurt.

Reisinformatie

Actueel overzicht van vertragingen en verstoringen.

Routeplanner 9292 OV

Gebruik de 9292 OV reisplanner om de snelste of kortste route naar uw bestemming te zoeken en vinden. Voer meerdere adressen in om tussenstops in uw reisplan te creëren.

Belangrijke plaatsen of routes opslaan? Maak en deel uw eigen kaarten inclusief foto’s en autoroutes met de gratis dienst Google My Maps.

Van:

Naar:


Wat is OV9292?

OV9292 is de website die gebruikers landelijk de mogelijkheid biedt om een reis met het openbaar vervoer te plannen. Deze site wordt beheerd door REISinformatiegroep BV, een bedrijf dat in Utrecht gevestigd is. Het oorspronkelijk idee van OV9292 is in 1991 ontstaan toen de openbaarvervoerbedrijven in Nederland besloten samen te gaan werken om meer klanten te trekken.

Wat in 1992 begon met het telefoonnummer 06-9292 waar klanten informatie over hun geplande reis konden opvragen is inmiddels uitgegroeid tot een zelfstandig bedrijf dat via de eigen website en apps meer dan 700 miljoen reisadviezen voor het openbaar vervoer per jaar verstrekt. Officieel is het voorvoegsel OV al in 2011 geschrapt en sinds die tijd heet de website 9292.nl.

Waarom zou u OV9292 gebruiken?

Omdat OV9292 u met reisinformatie voor al het openbaar vervoer in ons land kan voorzien is het een prima hulpmiddel om vooraf uw reis te plannen.

Stelt u zich eens voor, u wilt met het openbaar vervoer van de ene naar de andere stad reizen en u weet dat u daar meerdere soorten vervoer voor nodig hebt. U neemt wellicht eerst de tram of bus om vervolgens naar het treinstation te rijden waar u de trein neemt naar de stad van bestemming. Daar aangekomen zult u nog een deel van uw reis met een lokale bus of tram moeten afleggen om op uw bestemming te arriveren.

Door gebruik te maken van de OV9292 reisplanner krijgt u duidelijk te zien welke verbindingen er zijn, hoe lang elke deel van de reis duurt en hoe lang u moet wachten als u moet overstappen. Zo bespaart u zich de tijd en moeite om de lokale dienstregelingen te raadplegen om uw reis samen te stellen.

Welke andere functies biedt OV9292?

U kunt behalve voor reisadvies ook bij 9292OV terecht voor advies over de prijzen van abonnementen. De site helpt u met informatie over abonnementen voor treinen of stads- en streekvervoer. Als u regelmatig reist en 9292OV gebruikt bespaart u dus niet alleen tijd, maar ook geld.

Ook kunt u per locatie bekijken wat de dichtstbijzijnde stations en haltes met vertrektijden zijn. Daarnaast toont deze reisplanner diverse evenementen, toeristische bezienswaardigheden en nieuw toegevoegde locaties zoals bioscopen, opticiens en kinderdagverblijven. Op die manier wordt het u als gebruiker nog makkelijker gemaakt om zo dicht mogelijk bij uw bestemming te komen.

Ook voor zakelijke gebruikers biedt OV9292 een aantal interessante opties. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheden om te adverteren of de mogelijkheid om ov-reisinformatie op een eigen website te laten zien.

Zoals u ziet biedt OV9292 vele voordelen als het er op aankomt om uw reis met het openbaar vervoer te plannen. Met het reisadvies dat u op de site of de app krijgt kunt u ontspannen op weg. U zult geen zorgen hoeven maken over het verloop van de reis omdat deze ov reisplanner u informeert als er onverwacht storingen of wijzigingen in de dienstregeling optreden.

Zo kunt u de tijd die u onderweg bent optimaal benutten zonder dat u hoeft te twijfelen waar en wanneer u moet overstappen. Reizen met het openbaar vervoer was nog nooit zo eenvoudig!

Google Maps is inmiddels zo’n grote speler op het gebied van gratis reisplanners, routeplanningssoftware en routekaarten, dat veel andere apps de technologie van Google gebruiken als basis voor hun eigen ‘mapping’ software.

Met veel baanbrekende functies, zoals Street View, is Google Maps een echte krachtpatser en een bron van onschatbare waarde voor miljoenen mensen over de hele wereld.