Buienradar online weersverwachting

Bekijk gemakkelijk en snel het weer morgen, vandaag, de weersverwachting voor de aankomende 24 uur of 14 dagen.

Actuele buienradar en weer voor Nederland en Europa

Nooit meer kletsnat op je werk, een afspraak of thuis komen? Check dan altijd eerst een buienradar en de regengrafiek voordat je de deur uit gaat!

Buien Radar

Actueel en beschikbaar als app voor zowel iOS als Android.

24 Uur Vooruit

Bekijk het weer voor zowel de aankomende 3 uur als 24 uur.

14 Dagen Vooruit

Bekijk direct de weersverwachting tot 14 dagen vooruit.

Het weer: buienradar online

Gebruik een buienradar om eenvoudig de actuele weersverwachting of het weerbericht per locatie te bekijken. Bekijk tevens het weer voor de aankomende 24 uur of 14 dagen en meer.

Een buienradar is vaak ook beschikbaar als een handige app die de locatie van de regenbuien boven Nederland en Europa weergeeft.

Locatie:

Vinden:


De buienradar voor iedere locatie

Als u wilt weten of het in de komende uren of dagen bij u in de buurt gaat regenen of onweren dan kunt u daarvoor een buienradar raadplegen. De meest populaire is Buienradar.nl; deze Nederlandstalige website laat aan de hand van radar en satellietbeelden de actuele neerslag boven Nederland zien. Zo kunt u op de weerkaart op deze site direct zien welk weer u morgen in uw woonplaats mag verwachten.

Wist u overigens al dat Buienradar al sinds 2006 het weer online laat zien? Omdat de weersverwachting van Koninginnedag dat jaar erg slecht was werd de lancering van de site met twee dagen vervroegd waardoor het weer op Buienradar al op 29 april te zien was.

Het weerbericht op de radio of toch Buienradar

Nog steeds wordt elk uur aan het einde van het radionieuws de weersverwachting voor de komende dagen gemeld. Dit weerbericht bevat meestal maar een paar korte zinnen die betrekking hebben op grote gebieden in het land. Daardoor is de plaatselijke verwachting soms niet heel secuur.

Met behulp van een buienradar ziet u direct of het rondom de plaats waar u heen wilt of verblijft regent of niet. Daardoor kunt u makkelijker een beslissing nemen als u plannen buitenshuis heeft. De plannen voor een wandeling met opa en oma in het park of een dagje met de familie naar een toeristische attractie in een andere stad kunt u op die manier snel aanpassen als de weersverwachting daarom vraagt.

Buienradar of Teletekst

Al vele jaren wordt Teletekst door de NOS gebruikt om onder andere het weerbericht voor het hele land te tonen. Op pagina 702 van deze dienst vind u een bijna antieke digitale weergave van ons land met de maxima en minimumtemperaturen en een korte zin met de voorspelling voor de komende 24 uur. Een iets uitgebreidere omschrijving en de weersverwachting voor de komende dagen vind u op de volgende pagina’s.

Er zijn vele mensen die jarenlang van Teletekst gebruik hebben gemaakt omdat dit de snelste manier was om het weer in hun verblijfplaats te kunnen voorspellen. Buienradar biedt door de moderne technieken echter zo veel meer mogelijkheden. Het laat op de kaart op de website namelijk zien waar er nú op dit moment in ons land neerslag valt. Er wordt zowel regen als sneeuwval getoond en de huidige temperaturen worden gedetailleerd weergegeven. U kunt met behulp van Buienradar de verwachtingen voor de komende 8, 24 of 48 uur op de kaart projecteren.

Uw lokale weerbericht

Buienradar is een prima hulpmiddel om uw eigen weerbericht voor de plaats waar u bent samen te stellen. U hoeft door de uitgebreide mogelijkheden die dit hulpmiddel biedt geen weerexpert te zijn om toch te weten te komen hoe het weer in Amsterdam, Den Haag of Rotterdam er de komende uren of dagen uit zal gaan zien.

Zelfs de actuele wind en windstoten worden op de site van Buienradar getoond zodat u daar rekening mee kunt houden als u de weg op moet of buiten wilt gaan sporten. Het voorspellen van het weer is nog nooit zo makkelijk geweest.

Toch door de regen? Vind de snelste route naar je bestemming met een routeplanner. Google Maps is inmiddels zo’n grote speler op het gebied van gratis reisplanners, routeplanningssoftware en routekaarten, dat veel andere apps de technologie van Google gebruiken als basis voor hun eigen ‘mapping’ software.

Met veel baanbrekende functies, zoals Street View, is Google Maps een echte krachtpatser en een bron van onschatbare waarde voor miljoenen mensen over de hele wereld.