Routeplanner fiets

Bereken en plan uw fietsroute en maak gebruik van de Google Maps fietsrouteplanner.

Zoek en vind de snelste of kortste fietsroute

Uw fietsroute berekenen en plannen in Nederland, België en meer? Ontdek fietsknooppunten en mooie fietsroutes in de buurt met Google Maps.

Wereldwijd

Realtime navigatie in ruim 220 landen en territoria.

Betrouwbaar

Meest compleet voor zowel gratis off- als online navigeren.

Verkeersinformatie

Actueel overzicht van files en wegwerkzaamheden.

Google Routeplanner Fiets

Gebruik de Google Maps fietsrouteplanner om de snelste of kortste route naar uw bestemming te zoeken en vinden. Voer meerdere adressen in om tussenstops in uw reisplan te creëren.

Belangrijke plaatsen of routes opslaan? Maak en deel uw eigen kaarten inclusief foto’s en fietsroutes met de gratis dienst Google My Maps.

Van:

Naar:


Fietsrouteplanner

Als u met de fiets op pad gaat naar een bestemming die u niet goed kent dan is het aan te raden om gebruik te maken van een fietsrouteplanner. Stelt u eens voor dat u zonder duidelijk aanwijzingen een verkeerde afslag neemt en op een weg beland waar u helemaal niet mag rijden.

Niet alleen kan u dan een bekeuring krijgen, ook kan het uiterst gevaarlijke situaties opleveren. Door gebruik te maken van een routeplanner kan u dat voorkomen en weet u zeker dat u veilig en wel de plaats van bestemming bereikt.

De voordelen van een fietsrouteplanner

Niet alleen is veilig fietsen een groot voordeel als u een routeplanner voor de fiets gebruikt. Met zo’n routeplanner kan u vooraf de fietsroute en fietsknooppunten bepalen die u wilt rijden. Als u een goede routeplanner voor uw fiets kiest dan krijgt u ook bezienswaardigheden en horecagelegenheden getoond zodat u weet waar u onderweg kan stoppen om te rusten en op te laden.

Net als bij de routeplanner voor de auto krijgt u meerdere routes voorgeschoteld waar u uit kan kiezen. Als u snel op de plaats van bestemming wilt komen kiest u uiteraard voor de snelste fietsroute. Heeft u tijd en wilt u genieten van de rit dan kan u besluiten de meer toeristische en lange route te nemen.

Wat is de beste routeplanner voor de fiets?

Deze vraag is niet zo makkelijk te beantwoorden en veel mensen zullen een ander antwoord geven. Het komt uiteindelijk neer op de persoonlijke voorkeur van iedere gebruiker. Natuurlijk is Google Maps een uitstekende routeplanner voor de fiets. Deze software is te gebruiken in Nederland en andere landen in Europa en de wereld. U kan deze routeplanner voor de fiets dus ook gebruiken als u in Frankrijk, Italië of Duitsland op vakantie bent.

Een andere fietsplanner die u kan gebruiken als u in Nederland van A naar B wilt fietsen is de Fietsersbond of ANWB fietsrouteplanner. Deze en andere fietsrouteplanners zijn op de computer en op uw mobiele telefoon te gebruiken. Verder zijn er nog diverse applicaties op uw telefoon te downloaden, de meeste daarvan maken gebruik van de functies van Google Maps.

Hoe gebruikt u de fietsrouteplanner?

Thuis achter de computer kan u de routeplanner naar alle rust bekijken en gebruiken maar zodra u eenmaal op de fiets zit zult u met een aantal dingen rekening moeten houden. Zorg er ten eerste voor dat het apparaat dat de route toont goed en duidelijk zichtbaar bevestigd is op een hoogte die ervoor zorgt dat u uw zicht op de weg niet verliest.

Als u twijfelt en de kaart beter wilt bekijken stop dan op een veilige plaats langs de kant van de weg of het fietspad. Zo kan u rustig de route opnieuw bekijken zonder uzelf of anderen in gevaar te brengen. Zorg er ook voor dat uw mobiele telefoon opgeladen is als u deze gebruikt om de route te tonen. Vooral als u onderweg stopt om ook foto’s te maken kan de batterij sneller leeg raken dan u denkt. Wij wensen u veel fietsplezier!

Google Maps is inmiddels zo’n grote speler op het gebied van gratis reisplanners, routeplanningssoftware en routekaarten, dat veel andere apps de technologie van Google gebruiken als basis voor hun eigen ‘mapping’ software.

Met veel baanbrekende functies, zoals Street View, is Google Maps een echte krachtpatser en een bron van onschatbare waarde voor miljoenen mensen over de hele wereld.