Routenet routeplanner

Plan uw route en maak gebruik van de Routenet routeplanner geschikt voor: auto, fiets, truck en lopen.

Zoek en vind de snelste of kortste route

Uw reis plannen in of naar Nederland, België en meer? Vermijd tolwegen, veerponten en snelwegen onderweg met de Routenet routeplanner.

Brandstofkosten

Bereken gemakkelijk en snel de verwachtte brandstofkosten.

Routes Europa

Plan uw route door heel Europa van deur tot deur.

Verkeersinformatie

Actueel overzicht van files en wegwerkzaamheden.

Routeplanner Routenet

Gebruik de Routenet routeplanner om de snelste of kortste route naar uw bestemming te zoeken en vinden. Voer meerdere adressen in om tussenstops in uw reisplan te creëren.

Belangrijke plaatsen of routes opslaan? Maak en deel uw eigen kaarten inclusief foto’s en autoroutes met de gratis dienst Google My Maps.

Van:

Naar:


De routeplanner van Routenet

Een routeplanner is een makkelijk middel om te gebruiken als u snel en veilig van de ene plaats naar de andere wilt reizen. Niet alleen kan een routeplanner zoals die van Routenet u de beste en snelste route laten zien ook bieden de meeste routeplanners u actuele verkeersinformatie, wegwerkzaamheden en andere voorzieningen onderweg.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan tankstations of laadstations voor elektrische auto’s en accommodaties om te overnachten. Door op een slimme manier gebruik te maken van een routeplanner kunt u zich veel spanning en stress onderweg besparen en zult u een stuk rustiger op uw bestemming aankomen.

Wat is het nut van de Routenet routeplanner?

De Routenet routeplanner biedt u een aantal van de bovenstaande functies en is te gebruiken op uw computer of mobiele telefoon. U kunt heel specifiek de adressen van vertrek en aankomst invoeren net zoals dat van eventuele tussenstops. Aan de hand van uw keuze krijgt u van de routeplanner van Routenet de beste trajecten te zien.

Zo krijgt u direct een duidelijk overzicht te zien van de vertragingen, wegafsluitingen en files die u onderweg zult tegenkomen. Op die manier kunt u uw route tijdig aanpassen om geen vertraging op te lopen of te laat aan te komen.

Ook heeft routenet een eigen app ontwikkeld die u tijdens uw reis kunt benutten. Deze app met de toepasselijke naam onderweg toont onder andere flitsers op A- en N-wegen, actuele verkeersinformatie en in sommige gevallen zelfs wanneer verkeerslichten van kleur veranderen.

De Routenet routeplanner voor zakelijk gebruik

Bent u zakelijk veel onderweg of heeft u medewerkers in dienst die dagelijks van klant naar klant rijden? De Routenet routeplanner biedt zakelijke klanten de mogelijkheid om het aantal gereden kilometers te registreren. Zo zal het controleren van onder andere reisdeclaraties u een stuk minder tijd kosten waardoor u zich kunt richten op de belangrijke zaken binnen uw onderneming.

Deze functie is overigens niet gratis te gebruiken. U zult een jaarlijks abonnement moeten afsluiten om gebruik te kunnen maken van deze software.

Waar kunt u de Routenet routeplanner gebruiken?

De routeplanner van Routenet is vanzelfsprekend in ons eigen land te gebruiken. Zo kunt u Routenet gebruiken als u van bijvoorbeeld Vlissingen naar Den Bosch of van Groningen naar Leiden wilt reizen. Daarnaast kunt u deze reisplanner van Routenet gebruiken om naar bestemmingen in het buitenland te rijden.

De software laat een gedetailleerde omschrijving met kaart van de route zien zodat u zonder stress op reis kunt. De tijd en kilometers staan per trajectdeel overzichtelijk en duidelijk vermeld. De verkeersinformatie en flitsmeldingen zijn echter alleen beschikbaar voor trajecten binnen Nederland.

Voor welke soorten vervoer is de Routenet routeplanner geschikt?

Tot nu toe is de Routenet routeplanner alleen te gebruiken voor trajecten die u met de auto reist. Als u een reis wilt plannen of samenstellen met het openbaar vervoer of de fiets dan bent u aangewezen op andere reisplanners die een traject voor u kunnen samenstellen.

Ook voor routebeschrijvingen tijdens het lopen zult u gebruik moeten maken van de mogelijkheden die andere reisplanners te bieden hebben.

Populairste routeplanner

Google Maps is inmiddels zo’n grote speler op het gebied van gratis reisplanners, routeplanningssoftware en routekaarten, dat veel andere apps de technologie van Google gebruiken als basis voor hun eigen ‘mapping’ software.

Met veel baanbrekende functies, zoals Street View, is Google Maps een echte krachtpatser en een bron van onschatbare waarde voor miljoenen mensen over de hele wereld.