Tankstation in de buurt

Vind een tankstation in de buurt van uw locatie en plan uw route met de Google Maps routeplanner.

Het dichtstbijzijnde tankstation zoeken

Vind eenvoudig benzinepompen in Nederland, België en meer. Vul uw plaats in en vraag routebeschrijvingen op in Google Maps.

Wereldwijd

Realtime navigatie in ruim 220 landen en territoria.

Betrouwbaar

Meest compleet voor zowel gratis off- als online navigeren.

Verkeersinformatie

Actueel overzicht van files en wegwerkzaamheden.

Google Maps Routeplanner

Gebruik de Google Maps routeplanner om de snelste of kortste route naar een benzinepomp in de buurt te vinden. Voer uw locatie in en vervolgens ’tankstation’ als bestemming om uw route te plannen.

Belangrijke plaatsen of routes opslaan? Maak en deel uw eigen kaarten inclusief foto’s en autoroutes met de gratis dienst Google My Maps.

Van:

Naar:


Benzinepomp in de buurt

Het grootste nadeel van het gebruik van een auto is dat u er om de zoveel kilometer brandstof moet tanken om verder te kunnen rijden. Natuurlijk zijn er onderweg langs de provinciale en Rijkswegen om de zoveel kilometer pompstations waar u kunt tanken.

Maar het is voordat u met de auto op pad gaat wel zo makkelijk om te weten welk tankstation er bij u in de buurt te vinden is. Bovendien kunt u door slim gebruik te maken van het internet ook makkelijk te weten komen welke tankstations u onderweg tegenkomt. Maar laten we eerst eens kijken naar welke soorten pompstations er zijn.

De verschillende soorten tankstations in de buurt

Zoekt u een tankstation in de buurt waar u kunt tanken en waar u ook kunt stoppen als u geen tijd heeft om naar de supermarkt te gaan? Bij veel grote tankstations langs de snelwegen is een ruim assortiment aan levensmiddelen verkrijgbaar net zoals accessoires en kleine reserveonderdelen voor uw voertuig. Zo kunt u op weg naar huis de boodschappen die u nodig heeft kopen.

Dichter bij de dorpen aan de provinciale wegen zijn er kleinere en vaak onbemande tankstations te vinden. Deze pompen verkopen alleen brandstof en u kunt daar over het algemeen alleen met een bankpas betalen. Wist u trouwens dat er meer onbemande dan bemande tankstations in Nederland zijn? Doordat tankstations zonder personeel werken is de brandstof daar vaker goedkoper dan bij bemande pompen.

Hoe vindt u een tankstation in de buurt van uw locatie?

Natuurlijk hebben de grote oliemaatschappijen zoals Shell en Esso eigen websites waar alle tankstations van hun concern vermeld staan. Maar die servicestations bevinden zich misschien niet direct bij u in de buurt. Met een routeplanner kunt u veel specifieker zoeken welk tankstation zich in de buurt van uw locatie bevindt. Door gebruik te maken van een routeplanner zoals die van Google Maps of de ANWB krijgt u ook de tankstations van o.a. BP, Total en Tinq te zien die er langs uw route te vinden zijn.

Zo ziet u in een oogopslag welk pompstation het meest dichtbij is. Wilt u besparen op uw brandstofkosten? Dan ziet u met een goede reisplanner zonder moeite welk onbemand tankstation er bij u in de buurt te vinden is. Het voordeel van het gebruik van een de routeplanner van Google Maps of de ANWB is dat u ook de tankstations in andere landen kunt zien. Dat is vooral prettig als u op weg bent in een land waar u niet bekend bent of de taal niet spreekt.

Tanken met een tankpas

Er zijn diverse tankpassen op de markt, maar niet iedere pas is bij elk tankstation te gebruiken. Juist omdat u de pas gebruikt om korting op de brandstofprijs te krijgen is het fijn om te weten waar u uw tankpas kunt gebruiken.

Met behulp van de eerder genoemde routeplanners wordt het u een stuk makkelijk gemaakt om een tankstation in de buurt van uw locatie te vinden die uw pas accepteert. Zo kunt u ontspannen aan uw reis beginnen, goedkoper tanken waar dat mogelijk is en geld besparen terwijl u onderweg bent. En dat allemaal omdat u het juiste tankstation bij u in de buurt heeft gevonden.

Google Maps is inmiddels zo’n grote speler op het gebied van gratis reisplanners, routeplanningssoftware en routekaarten, dat veel andere apps de technologie van Google gebruiken als basis voor hun eigen ‘mapping’ software.

Met veel baanbrekende functies, zoals Street View, is Google Maps een echte krachtpatser en een bron van onschatbare waarde voor miljoenen mensen over de hele wereld.