Restaurant in de buurt

Vind een restaurant in de buurt van uw locatie en plan uw route met de Google Maps routeplanner.

Het dichtstbijzijnde restaurant zoeken

Vind eenvoudig restaurants in Nederland, België en meer. Vul uw plaats in en vraag routebeschrijvingen op in Google Maps.

Wereldwijd

Realtime navigatie in ruim 220 landen en territoria.

Betrouwbaar

Meest compleet voor zowel gratis off- als online navigeren.

Verkeersinformatie

Actueel overzicht van files en wegwerkzaamheden.

Google Maps Routeplanner

Gebruik de Google Maps routeplanner om de snelste of kortste route naar een restaurant in de buurt te vinden. Voer uw locatie in en vervolgens ‘restaurant’ als bestemming om uw route te plannen.

Belangrijke plaatsen of routes opslaan? Maak en deel uw eigen kaarten inclusief foto’s en autoroutes met de gratis dienst Google My Maps.

Van:

Naar:


Lekker uit eten of lunchen in de buurt

Wilt u met uw partner, zakelijke relatie of familie een avondje genieten in een restaurant in de buurt van uw locatie? Misschien gaat u naar een leuke theatervoorstelling in een grote stad en wilt u voor of na de show ergens een hapje gaan eten? Er zijn legio mogelijkheden wat restaurants en horecagelegenheden betreft.

De laatste decennia is het aanbod aan restaurants die gerechten uit andere werelddelen bieden enorm toegenomen. Inmiddels is er zoveel meer te krijgen dan alleen typische Hollandse gerechten zoals vlees met groenten of pannenkoeken. Wat dacht u bijvoorbeeld van Spaanse tapas, Japanse Sushi of Gazpacho en taco’s uit Mexico. Door het aanbod aan restaurants bij u in de buurt te bekijken krijgt vanzelf te zien waar u aan kunt schuiven.

Leuk restaurant in de buurt van mijn locatie

Hoe vindt u een gezellig restaurantje bij u in de buurt? U hoeft daarvoor gelukkig niet het centrum van de plaats waar u zich bevindt af te struinen. Door gebruik te maken van de hulpmiddelen die het internet u biedt kunt u zonder al te veel moeite een restaurant vinden dat aan uw wensen tegemoet zal kunnen komen.

Zo biedt Google Maps gratis functies waarmee u restaurants, bars en andere horeca bij u in de buurt kunt zoeken. Het grote voordeel hiervan is dat u ook parkeerplaatsen kunt opzoeken net zoals de snelste route naar het restaurant van uw keuze. Een extra voordeel is dat u de restaurants die u al eens bezocht hebt kunt opslaan om ze later weer terug te vinden. Dat is vooral erg makkelijk als het gaat om stad waar u niet bekend bent.

Thuis genieten van een restaurant in de buurt?

Heeft u zin om iets lekkers te eten, maar u heeft én geen zin om te koken én geen zin om de deur uit te gaan? Na een lange dag werken kijkt u wellicht liever het nieuwe seizoen van uw favoriete serie of soap. Dan is het bestellen van een afhaalmaaltijd een prima idee. U kunt daarvoor speciale apps gebruiken zoals Uber Eats, Thuisbezorgd of Deliveroo. U krijgt alle lokale restaurants bij u in de buurt te zien en kunt kiezen waar u trek in heeft.

U zult begrijpen dat u bij deze bezorgdiensten meer keuze heeft in de grote steden dan in de kleine dorpen. Nadat u een gerecht heeft besteld en betaald hoeft u alleen nog maar op de bezorger te wachten. Daarna kunt u met het bord op schoot lekker eten en zien hoe het verder gaat met de personages van uw serie.

Andere mogelijkheden

Natuurlijk kunt u ook gewoon ouderwets van Google gebruik maken door een restaurant in de buurt te zoeken in de plaats waar u zich bevindt. Zoals bij elke zoekopdracht krijgt u dan de meest voor de hand liggende resultaten te zien waarna u een keuze kunt maken. Deze mogelijkheid is vooral handig als u een restaurant zoekt als u op vakantie bent in het buitenland.

En er is nog een tip om een restaurant in de buurt van uw locatie in het buitenland te vinden. Als u een VPN gebruikt kunt u die wellicht instellen op de regio van uw bestemming waardoor u nog beter te zien krijgt wat u bij u in de buurt kunt eten.

Google Maps is inmiddels zo’n grote speler op het gebied van gratis reisplanners, routeplanningssoftware en routekaarten, dat veel andere apps de technologie van Google gebruiken als basis voor hun eigen ‘mapping’ software.

Met veel baanbrekende functies, zoals Street View, is Google Maps een echte krachtpatser en een bron van onschatbare waarde voor miljoenen mensen over de hele wereld.