Fietsersbond routeplanner

Bereken en plan uw fietsroute en maak gebruik van de fietsrouteplanner van de Fietsersbond.

Zoek en vind de snelste of kortste fietsroute

Uw fietsroute berekenen en plannen in Nederland, België en meer? Ontdek mooie fietsroutes in de buurt met de Fietsersbond routeplanner.

Fietsknooppunten

Maak gebruik van routetype ‘Netwerk fietsknooppunten’.

Plan Fietsrondje

Fietsrondje op basis van afstand of met tussenpunten.

Routeplanner App

Raadpleeg de Fietsersbond routeplanner nu ook op je mobiel.

Routeplanner Fietsersbond

Gebruik de Fietsersbond fietsrouteplanner om de snelste of kortste route naar uw bestemming te zoeken en vinden. Geef uw voorkeuren en routetypes aan of voeg extra via punten toe aan uw route.

Belangrijke plaatsen of routes opslaan? Maak en deel uw eigen kaarten inclusief foto’s en fietsroutes met de gratis dienst Google My Maps.

Van:

Naar:


De Fietsersbond

De Fietsersbond is een organisatie die zich zoals de naam al doet vermoeden inzet voor de belangen van de fietsers in ons land. Dat doet deze bond al meer dan 40 jaar omdat fietsen goed is voor de gezondheid en het milieu. Bovendien draagt het fietsen bij aan het bereikbaar houden van steden en dorpen.

Zo houdt de Fietsersbond zich onder andere bezig met de veiligheid van de fietspaden. Zij doet dit door de overheid te wijzen op achterstallig onderhoud en gevaarlijke situaties. Ook zet deze bond zich in om de fietspaaltjes op de diverse fietspaden te laten verwijderen om het voor fietsers nog veiliger te maken.

Verder wordt er gekeken naar andere maatregelen die genomen kunnen worden om het fietsen nog plezieriger, veiliger en gezonder te kunnen maken. Zo beschikt de organisatie sinds kort over een eigen Routeplanner-app zodat u nog makkelijker onderweg kunt.

Fietsrouteplanner Fietsersbond

De routeplanner van de Fietsersbond is in het leven geroepen om het fietsers makkelijker te maken om veilig van A naar B te fietsen. Door uw plaats van vertrek en bestemming in te geven krijgt u een uitgebreid overzicht met de straatnamen en de te fietsen meters te zien naast de kaart die de route toont.

Deze reisplanner van de Fietsersbond biedt verder nog een aantal interessante functies. Zo kunt u onder meer kiezen of u een snelle, toeristische of natuurroute wilt fietsen. Ook kunt u kiezen om gebruik te maken van het netwerk Landelijke Fietsroutes. Extra tussenstops zijn eenvoudig toe te voegen als u onderweg wilt stoppen bij een park of een horecagelegenheid.

De routeplanner-app

Natuurlijk kunt u de fietsersbond routeplanner thuis op de computer gebruiken om vooraf een fietsroute samen te stellen zodat u weet hoe u op uw bestemming terecht kunt komen. Om het u onderweg makkelijk te maken is deze routeplanner ook beschikbaar als app. Met de fietsersbond routeplanner-app kunt u onderweg direct zien waar u zich bevindt en hoe ver u nog moet fietsen voordat u weer links- of rechtsaf moet slaan.

Mocht u van de route afwijken omdat u iets interessants tegenkomt dan kunt u de route eenvoudig bijstellen. Neem wel uw eigen veiligheid en die van anderen in acht en stop op een rustige plaats om uw app te gebruiken en de route te wijzigen. Zo voorkomt u dat u al fietsend uw blik op de weg verliest omdat u met uw routeplanner-app bezig bent.

Wat kan de Fietsersbond verder nog voor u betekenen?

Op de website van de Fietsersbond vindt u verder allerlei belangrijke en interessante informatie over uw fiets. Zo wordt er uitgebreid uitleg gegeven over de soorten fietsen die er zijn, de onderdelen waaruit een fiets bestaat en de accessoires die er verkrijgbaar zijn. Daarnaast test de bond fietsen en accessoires op onder meer kwaliteit en gebruiksgemak.

Verder zijn er onder andere tips te vinden over hoe u uw fiets mee kunt nemen in de trein of het vliegtuig als u op reis gaat. Wilt u lid worden van de Fietsersbond? Als lid of vrijwilliger kunt u bijvoorbeeld hulp bieden bij het samenstellen van de online-informatie over fietspaden en fietsroutes.

Google Maps is inmiddels zo’n grote speler op het gebied van gratis reisplanners, routeplanningssoftware en routekaarten, dat veel andere apps de technologie van Google gebruiken als basis voor hun eigen ‘mapping’ software.

Met veel baanbrekende functies, zoals Street View, is Google Maps een echte krachtpatser en een bron van onschatbare waarde voor miljoenen mensen over de hele wereld.