De Lijn routeplanner

Plan uw route met het openbaar vervoer en maak gebruik van De Lijn routeplanner. Check de beste dienstregeling.

Zoek en vind de snelste of kortste OV route

Uw route met het openbaar vervoer van deur tot deur plannen door heel België en meer? Plan uw reis met De Lijn routeplanner.

Vervoersinformatie

Informatie over stads- en streekvervoer.

Vertrekwijzer

In één overzicht de vertrektijden van OV in de buurt.

Reisinformatie

Actueel overzicht van vertragingen en verstoringen.

Routeplanner De Lijn

Gebruik De Lijn realtime routeplanner om de snelste of kortste route naar uw bestemming te zoeken. Selecteer uw gewenste vervoersmiddel; bus, tram, metro of trein en plan gemakkelijk uw reis.

Belangrijke plaatsen of routes opslaan? Maak en deel uw eigen kaarten inclusief foto’s en autoroutes met de gratis dienst Google My Maps.

Van:

Naar:


De Lijn routeplanner raadplegen

De Lijn is de commerciële naam van de Vlaamse Vervoersmaatschappij, het bedrijf dat in Vlaanderen de monopolie heeft op het stads- en streekvervoer. Wat in mei 1873 begon met de eerste Vlaamse paardentram is gedurende de jaren van bestaan uitgegroeid tot een organisatie die in 2020 200 groene bussen aan de bestaande vloot toevoegde.

Mede door deze lange geschiedenis en kennis van het lokale openbaar vervoer is er inmiddels ook een routeplanner van De Lijn beschikbaar. Iedereen die gebruik wil maken van het openbaar vervoer kan gebruik maken van deze routeplanner om zijn of haar reis samen te stellen.

Wat kan De Lijn routeplanner voor uw betekenen?

U kunt de routeplanner van De Lijn gebruiken als u met de trein, metro, tram of bus wilt reizen. Deze routeplanner laat u zien hoe u met een combinatie van deze vervoersmiddelen het snelste uw bestemming kunt bereiken.

Doordat u nauwkeurig te zien krijgt waar u op- of over moet stappen zult u geen vertraging oplopen of verdwaald raken. Zodra u een traject ingeeft krijgt u alle reizen te zien die er op de gekozen datum en tijd mogelijk zijn.

U kunt de reis waar u uiteindelijk voor kiest opslaan en uitprinten. Zo heeft u de juiste gegevens bij de hand om zonder problemen aan uw reis te kunnen beginnen.

Is De Lijn routeplanner ook als app verkrijgbaar?

De Lijn heeft alle beschikbare informatie van de routeplanner in een handige Android en iOS app gestopt en er extra functies aan toegevoegd. Zo kunt u met De Lijn routeplanner app niet alleen uw reis vooraf plannen, ook kunt u tickets kopen en betalen met Bancontact, Visa of Mastercard.

U krijgt bovendien real-time informatie tijdens uw reis verstrekt die elke 15 seconden vernieuwd wordt. Maar dat is nog niet alles. Wilt u weten hoe druk het onderweg is? Met de druktebarometer weet u precies hoeveel drukte u tijdens uw reis en per vervoermiddel kunt verwachten. Zo kunt u uw reis aanpassen als u niet graag in een drukke tram, bus of metro zit.

Een andere handige functie waarover de app van De Lijn routeplanner beschikt is de afstapwaarschuwing. U ontvangt een bericht bij elke halte waar u uit moet stappen waardoor u zich niet kunt vergissen.

Zijn er nadelen verbonden aan het gebruik van De Lijn routeplanner?

Er zijn weinig gebruikers van de routeplanner van De Lijn die nadelen benoemen. De app en de website functioneren naar behoren en laten goed alle mogelijke trajecten en extra informatie zien. De meeste klachten over De Lijn gaan in het algemeen over de dienstverlening en service van het bedrijf.

Vaak gebeurt het dat mensen klagen over bussen of trams die helemaal niet verschijnen op de aangegeven vertrektijden. Het is daarom aan te raden om meerdere keuzes te selecteren als u uw reis met De Lijn routeplanner samenstelt. Zo heeft u een reservetraject achter de hand voor het geval dit soort problemen zich tijdens uw reis voordoen.

Een ander probleem waar veel reizigers over klagen is de prijs van de tickets en abonnementen. Bekijk dus vooraf goed welke prijs u te zien krijgt zodat u die kunt vergelijken met de prijs die u uiteindelijk betaalt.

Google Maps is inmiddels zo’n grote speler op het gebied van gratis reisplanners, routeplanningssoftware en routekaarten, dat veel andere apps de technologie van Google gebruiken als basis voor hun eigen ‘mapping’ software.

Met veel baanbrekende functies, zoals Street View, is Google Maps een echte krachtpatser en een bron van onschatbare waarde voor miljoenen mensen over de hele wereld.