Brievenbus in de buurt

Vind een brievenbus in de buurt van uw locatie en plan uw route met de Google Maps routeplanner.

De dichtstbijzijnde brievenbus zoeken

Vind eenvoudig brievenbussen in Nederland, België en meer. Vul uw plaats in en vraag routebeschrijvingen op in Google Maps.

Wereldwijd

Realtime navigatie in ruim 220 landen en territoria.

Betrouwbaar

Meest compleet voor zowel gratis off- als online navigeren.

Verkeersinformatie

Actueel overzicht van files en wegwerkzaamheden.

Google Maps Routeplanner

Gebruik de Google Maps routeplanner om de snelste of kortste route naar een brievenbus in de buurt te vinden. Voer uw locatie in en vervolgens ‘brievenbus’ als bestemming om uw route te plannen.

Belangrijke plaatsen of routes opslaan? Maak en deel uw eigen kaarten inclusief foto’s en autoroutes met de gratis dienst Google My Maps.

Van:

Naar:


Brievenbus in de buurt van mijn locatie

Steeds meer correspondentie wordt tegenwoordig via e-mail en internet gevoerd. Zelfs overheidsinstanties zoals de belastingdienst maken van het digitale web gebruik. Door het verminderde volume aan brieven en poststukken heeft ook Post.NL de laatste jaren moeten bezuinigen waardoor er ieder jaar minder brievenbussen overblijven.

Maar soms is het sturen van een kaartje of brief noodzakelijk en veel senioren die niet goed uit de voeten kunnen met moderne techniek maken nog graag gebruik van een brievenbus in de buurt om hun post te versturen.

Hoe vindt u een brievenbus in de buurt?

Zoekt u een brievenbus in de buurt van uw locatie? Dat is helemaal niet zo lastig als u denkt. Als u een brief of kaart wilt versturen dan kunt u van het internet gebruik maken om te kijken waar u ze in de bus kunt gooien. Er zijn diverse applicaties zoals routeplanners die de beschikbare brievenbussen in uw buurt laten zien.

Maar ook Post.NL heeft een eigen locatiewijzer die u op een handige manier helpt. U hoeft slechts uw plaats, straat of postcode in te vullen waarna u een kaart met de brievenbussen te zien krijgt. Met behulp van Google Maps kunt u vervolgens een route bepalen die u naar de dichtstbijzijnde brievenbus in de buurt voert.

Deze locatiewijzer is zowel te gebruiken op uw computer als op uw mobiele telefoon. Zo weet u zeker dat u onderweg niet bang hoeft te zijn om de weg kwijt te raken.

Welke soorten post kan er in de brievenbus in de buurt?

De brievenbus in de buurt kunt u alleen gebruiken voor kaarten en enveloppen die in de gleuf van de bus passen. Naast ansichtkaarten en rouwkaarten zijn brieven en verjaardagskaarten slechts enkele voorbeelden van dit soort post.

Voor andere soorten post zult u gebruik moeten maken van een postkantoor bij u in de buurt. Daar kunt u onder meer terecht als u een pakketje of aangetekende brief wilt versturen. Op die manier weet u bovendien zeker dat uw poststuk van de juiste frankering wordt voorzien en dat er wordt getekend voor ontvangst als u dat heeft opgegeven.

Mocht u vanwege omstandigheden niet naar het postkantoor kunnen om uw poststuk af te geven dan kunt u de site van Post.NL gebruiken om brieven te versturen en betalen. Deze site vertelt u ook of uw pakketje eventueel afgehaald kan worden.

Wanneer wordt de brievenbus in de buurt geleegd?

De meeste straatbrievenbussen worden van maandag tot en met vrijdag ’s middags om 17.00 uur geleegd. De brieven die u op werkdagen voor dit tijdstip in de bus stopt bereiken de volgende dag al hun plaats van bestemming. Brieven die op zaterdagen en zondagen gepost worden gaan pas op weg naar hun bestemming als de bussen op maandagmiddag weer geleegd worden.

Daardoor worden deze brieven pas op dinsdag bezorgd. De uitzondering op deze regel zijn de brievenbussen voor medische post die ook op zondagmiddagen worden geleegd. Denk hierbij aan trombosekaarten of diagnostische zendingen die vervolgens op maandag tussen 08.00 en 18.00 bezorgd worden.

Google Maps is inmiddels zo’n grote speler op het gebied van gratis reisplanners, routeplanningssoftware en routekaarten, dat veel andere apps de technologie van Google gebruiken als basis voor hun eigen ‘mapping’ software.

Met veel baanbrekende functies, zoals Street View, is Google Maps een echte krachtpatser en een bron van onschatbare waarde voor miljoenen mensen over de hele wereld.