Routeplanner auto

Bereken en plan uw autoroute en maak gebruik van de Google Maps autorouteplanner.

Zoek en vind de snelste of kortste autoroute

Uw autoroute berekenen en reis plannen in Nederland, België en meer? Reis van A naar B en vraag routebeschrijvingen op in Google Maps.

Wereldwijd

Realtime navigatie in ruim 220 landen en territoria.

Betrouwbaar

Meest compleet voor zowel gratis off- als online navigeren.

Verkeersinformatie

Actueel overzicht van files en wegwerkzaamheden.

Google Routeplanner Auto

Gebruik de Google Maps autorouteplanner om de snelste of kortste route naar uw bestemming te zoeken en vinden. Voer meerdere adressen in om tussenstops in uw autoreisplan te creëren.

Belangrijke plaatsen of routes opslaan? Maak en deel uw eigen kaarten inclusief foto’s en autoroutes met de gratis dienst Google My Maps.

Van:

Naar:


Autorouteplanner

Als u ’s morgens en ’s middags hetzelfde traject aflegt naar en van uw werk dan zult u waarschijnlijk niet veel gebruik maken van een routeplanner. Toch kan zo’n routeplanner voor de auto erg makkelijk zijn om te gebruiken. Vooral als u voor uw beroep veel zakelijke klanten moet bezoeken kan zo’n hulpmiddel u helpen om tijd en brandstof te besparen.

Natuurlijk is een routeplanner ook een prettig hulpmiddel als u er met de auto in de weekeinden of vakanties graag op uit trekt. Dat is extra prettig als u met kleine kinderen onderweg gaat naar een bestemming in Frankrijk, Spanje of Oostenrijk. Zo hoeft u hen niet langer dan noodzakelijk bloot te stellen aan die lange rit.

Waarom zou je een routeplanner voor de auto gebruiken?

Door te kiezen voor een routeplanner voor de auto weet u zeker dat u op een veilige manier zonder stress uw bestemming zult bereiken. Een goede routeplanner laat u behalve meerdere routes om uit te kiezen ook tankstations, hotels en andere belangrijke voorzieningen zien. Zo kunt u de reis die u voor ogen hebt compleet zelf samenstellen en stoppen waar en wanneer u wilt.

Bovendien zijn de meeste routeplanners voor de auto geschikt om tussenstops te berekenen. Dat is niet alleen handig als u zakelijk diverse adressen op een dag te bezoeken heeft. Het is op die manier ook makkelijk om met uw routeplanner de nodige tussenstops in te bouwen om onderweg vrienden,familie of bezienswaardigheden te zien, tijdens de road trip in uw nostalgische Ford Fiësta.

De voor- en nadelen van een routeplanner voor de auto

Het grootste voordeel van een routeplanner voor de auto is dat u zich tijdens de rit ontspannen kunt bezighouden met wat het belangrijkste is, namelijk het autorijden. U hoeft zich niet af te laten leiden door alle wegwijzers langs de weg en kunt op zo veilig en geconcentreerd aan het verkeer deelnemen.

U weet waar u zult stoppen om te tanken en uit te rusten en zult op die manier zonder veel stress onderweg uw bestemming bereiken. De nadelen van het gebruik verschillen per routeplanner. Zo biedt niet iedere routeplanner voor de auto dezelfde functies.

Welke routeplanners voor de auto zijn er?

Het aanbod aan routeplanners voor de auto is erg divers en een korte zoektocht levert diverse applicaties op die u kunnen helpen om met uw mobiele telefoon uw route te plannen. Deze routeplanner apps laten behalve de mogelijke routes ook vaak andere zaken zien zoals flitsers, files en wegwerkzaamheden. Een groot deel van de apps maakt gebruik van de techniek van Google Maps.

Deze routeplanner van Google wordt door veel mensen nog steeds als beste ervaren omdat hij zo uitgebreid is en gedetailleerde informatie verschaft. Daarnaast is er een grote groep gebruikers die kiest voor de ANWB routeplanner vanwege de historie van het bedrijf en de betrouwbaarheid van de geboden informatie.

Als u een routeplanner voor de auto zoekt is het raadzaam om er enkele versies zelf te testen. Al naar gelang de wensen en eisen die u heeft, kunt u daarna kiezen voor de routeplanner die het beste bij uw wensen past.

Google Maps is inmiddels zo’n grote speler op het gebied van gratis reisplanners, routeplanningssoftware en routekaarten, dat veel andere apps de technologie van Google gebruiken als basis voor hun eigen ‘mapping’ software.

Met veel baanbrekende functies, zoals Street View, is Google Maps een echte krachtpatser en een bron van onschatbare waarde voor miljoenen mensen over de hele wereld.