AA
route planner

Plan uw route door het VK en Europa: gebruik de gratis AA Route Planner voor een routebeschrijving.

AA Route Planner

Zoek en vind de snelste of kortste route

Uw reis plannen in of naar Nederland, België en meer? Vind hotel, parkeerplaatsen en vraag verkeersinformatie op in de AA routeplanner.

Bereken kilometers

Gratis de afstand tussen twee locaties meten.

Routes Europa

Plan uw route door heel Europa van deur tot deur.

Verkeersinformatie

Actueel overzicht van files en wegwerkzaamheden.

Routeplanner AA

Gebruik de AA Route Planner om de snelste of kortste route naar uw bestemming te zoeken en vinden. Voer meerdere adressen in om tussenstops in uw reisplan te creëren.

Belangrijke plaatsen of routes opslaan? Maak en deel uw eigen kaarten inclusief foto’s en autoroutes met de gratis dienst Google My Maps.

Van:

Naar:


De AA Route Planner

De AA routeplanner kan u behulpzaam zijn om voor of tijdens uw reis de beste route naar uw bestemming te vinden. Als u zakelijk veel onderweg bent dan komt u waarschijnlijk in steden terecht waar u de straten en verkeerssituaties niet kent.

Datzelfde geldt natuurlijk als u op vakantie gaat naar een onbekende stad of streek. Met de routeplanner van AA kunt u een route uitstippelen die u veilig van A naar B brengt zonder dat u zich hoeft laten af te laten leiden door wegwijzers en onverwachte vertragingen.

Welke voordelen biedt de AA Route Planner u?

Met de AA routeplanner stelt u eenvoudig en binnen enkele seconden uw reis samen. Na het ingeven van de plaats van vertrek en aankomst met eventuele tussenstops krijgt u direct te zien welke routes er beschikbaar zijn. Dankzij de duidelijke kaart en de goede beschrijving over hoe u lang u elk deel van het traject moet volgen kunt u zonder spanning onderweg.

Bovendien kunt u deze routeplanner van de AA zo instellen dat u real-time meldingen ontvangt over vertragingen, files en wegwerkzaamheden. Ook kan deze virtuele bijrijder u laten zien waar er parkeerplaatsen te vinden zijn langs uw route. Wilt u onderweg overnachten of een maaltijd nuttigen? Ook restaurants en overnachtingsmogelijkheden kunnen door de AA routeplanner aan uw route worden toegevoegd.

Het nadeel van de AA Route Planner

De routeplanner van de AA is thuis op uw computer te gebruiken om uw reis vooraf te plannen. De routeplanner is tevens geschikt voor gebruik op uw mobiele telefoon maar een app is niet beschikbaar. Dat betekent dat u de route die u samenstelt op uw computer nogmaals in moet voeren als u onderweg uw telefoon gebruikt om te navigeren.

Veilig uw AA routeplanner gebruiken

Zorg ervoor dat u op een veilige manier gebruik maakt van de AA routeplanner. Gebruikt u inderdaad uw telefoon om onderweg met behulp van deze routeplanner te rijden? Zorg er dan voor dat de telefoon in een goede houder geplaatst is en dat u het beeldscherm goed kunt bekijken zonder uw blik teveel van de weg voor u af te moeten wenden. U kunt gedurende de reis de telefoon het beste blijven opladen zodat u de gehele rit van de AA routeplanner gebruik kunt maken.

Wilt u onderweg meer weten over de route die u rijdt of wilt u de route wijzigen? Parkeer dan eerst uw auto op een parkeerplaats of bij een tankstation. U kunt dan in alle rust aanpassingen maken zonder dat u in gevaarlijke situaties beland omdat u tijdens het rijden te lang afgeleid bent.

Is de AA routeplanner vergelijkbaar met andere routeplanners?

De meeste routeplanners hebben dezelfde basisfuncties en presenteren u een aantal routes naar uw bestemming. Het verschil tussen de diverse planners zijn vaak de extra functies. Zo kan de AA routeplanner prima voor u werken als u hem alleen gebruikt tijdens het autorijden.

Andere routeplanners kunnen ook routes per fiets of openbaar vervoer voor u plannen. Iedere gebruiker heeft zijn eigen voorkeuren en als die van de AA routeplanner bij uw wensen aansluiten dan heeft u geen reden om te twijfelen aan de gebruiksvriendelijkheid ervan.

Populairste routeplanner

Google Maps is inmiddels zo’n grote speler op het gebied van gratis reisplanners, routeplanningssoftware en routekaarten, dat veel andere apps de technologie van Google gebruiken als basis voor hun eigen ‘mapping’ software.

Met veel baanbrekende functies, zoals Street View, is Google Maps een echte krachtpatser en een bron van onschatbare waarde voor miljoenen mensen over de hele wereld.