NS Reisplanner

Plan uw reis met de trein en maak gebruik van de NS reisplanner. Check vooraf de actuele vertrektijden.

Zoek en check eenvoudig de actuele vertrektijden.

Uw (inter)nationale treinreis van deur tot deur plannen in Nederland, België en meer? Gebruik de reisplanner van de Nederlandse Spoorwegen.

Stationsinformatie

Beschikbaarheid OV-fietsen, kluisjes of toiletten.

Dienstregeling

Bekijk de belangrijkste wijzigingen in de dienstregeling.

NS-app

Uw treinreis plannen en eenvoudig aanmelden.

Treinreisplanner NS

Gebruik de NS reisplanner om uw binnenlandse en internationale treinreizen in te plannen, informatie over prijzen van treinkaartjes en abonnementen te checken en tips te krijgen voor dagjes uit.

Belangrijke plaatsen of routes opslaan? Maak en deel uw eigen kaarten inclusief foto’s en routes met de gratis dienst Google My Maps.

Van:

Naar:


Reisplanner Nederlandse Spoorwegen

Wat is er nu makkelijker dan een hulpmiddel te gebruiken om uw reis per openbaar vervoer te plannen? U kunt daarvoor vanzelfsprekend terecht bij de Nederlandse Spoorwegen, het meest bekende spoorwegbedrijf van ons land. Met de NS reisplanner komt u veilig en zonder zorgen van A naar B. De tijd dat u hier alleen informatie ontving over de dienstregeling van de eigen treinen ligt al ver achter ons.

Met de NS routeplanner heeft u een tool in handen die u oplossingen van deur tot deur kan bieden ongeacht het soort openbaar vervoer dat u daar voor nodig heeft. Zo heeft u alle benodigde informatie op de site van de NS reisplanner bij de hand en u hoeft niet met andere reisplanners te puzzelen om uw reis samen te stellen.

Is de NS reisplanner ook als app beschikbaar?

De Nederlandse Spoorwegen hebben deze routeplanner voor het openbaar vervoer ook als app gepubliceerd en hij is voor mobiele telefoons gratis te downloaden en te gebruiken. Een voordeel van deze NS routeplanner app is dat u over actuele informatie over trein, bus, tram en metro kunt beschikken.

Daarnaast kunt u met deze mobiele NS reisplanner eenvoudig elektronische treinkaartjes kopen en eventueel upgraden. Ook kunt u de reizen die u maakt opslaan en uw check-in status bijhouden. De app en de website geven na het invoeren van uw reisgegevens een duidelijk overzicht over uw route, de overstaptijden en de aansluitingen.

Waarom kiezen voor de NS reisplanner?

Om een reis per openbaar vervoer te plannen zijn er meerdere routeplanners verkrijgbaar. Dus waarom zou u kiezen voor de NS reisplanner? Als u besluit om de routeplanner van de Nederlandse Spoorwegen te gebruiken dan doet u dat waarschijnlijk omdat u een deel van de reis per trein zult reizen. Doordat u vooraf uw kaartje voor de trein via deze reisplanner kunt aanschaffen maakt u het zich een stuk makkelijker.

Een ander bijkomend voordeel is dat als er vertragingen ontstaan op het spoor u daar als eerste over geïnformeerd wordt door de NS. Andere reisplanners laten de meest actuele informatie soms niet snel genoeg zien waardoor u onnodige vertraging tijdens uw reis kunt oplopen.

De nadelen van de NS Routeplanner

Wilt u een NS reisplanner kaartje kopen? U kunt alleen kaartjes voor de trein vooraf bestellen en betalen bij de NS routeplanner. Daardoor kan het voorkomen dat u vertraagd raakt bij het overstappen omdat u eerst een geldig vervoersbewijs moet aanschaffen voor de tram of bus die u wilt nemen. Daardoor kunt u uw aansluiting missen en uiteindelijk te laat op de plaats van bestemming aankomen. Om die reden raden wij u aan goed naar de aangeboden route te kijken. Zorg ervoor dat u de juiste en geldige vervoersbewijzen in handen heeft voor u vertrekt.

Dus, gaat u met het openbaar vervoer op pad? Neem dan een paar momenten de tijd om uw reis vooraf goed te plannen. Op die manier voorkomt u vervelende situaties tijdens de reis of het overstappen. Met de juiste routeplanner en kaartjes op zak kunt u onderweg rustig genieten van uw reis.

Google Maps is inmiddels zo’n grote speler op het gebied van gratis reisplanners, routeplanningssoftware en routekaarten, dat veel andere apps de technologie van Google gebruiken als basis voor hun eigen ‘mapping’ software.

Met veel baanbrekende functies, zoals Street View, is Google Maps een echte krachtpatser en een bron van onschatbare waarde voor miljoenen mensen over de hele wereld.