Postcode zoeken

Gemakkelijk en snel een postcode zoeken bij adres, een adres zoeken bij postcode of zoeken op de kaart via Google Maps.

Zoek en vind een postcode bij adres of andersom

Eenvoudig een postcode zoeken bij een adres doe je door het invullen van de straatnaam, het huisnummer en/of de woonplaats. Uiteraard zoek je net zo makkelijk een adres bij een postcode of op de kaart in Google Maps.

Wereldwijd

Realtime navigatie in ruim 220 landen en territoria.

Betrouwbaar

Meest compleet voor zowel gratis off- als online navigeren.

Verkeersinformatie

Actueel overzicht van files en wegwerkzaamheden.

Postcode of adres zoeken

Gebruik Google Maps om eenvoudig een postcode op adres te zoeken of juist aan de hand van een postcode een adres te achterhalen. Bekijk tevens direct op de kaart waar een postcodegebied zich bevindt.

Belangrijke plaatsen of routes opslaan? Maak en deel uw eigen kaarten inclusief foto’s en autoroutes met de gratis dienst Google My Maps.

Postcode zoeken:

Adres zoeken:


Een postcode zoeken toen en nu

Om in Nederland uw post op een correcte manier te laten bezorgen heeft u naast het adres ook de bijbehorende postcode nodig. Deze postcode bestaat sinds 1977 en is in het leven geroepen om het sorteren en bezorgen van de post makkelijker te maken. Vroeger was een postcode zoeken vaak niet eenvoudig, maar daar is door de komst van het digitale tijdperk gelukkig verandering in gekomen.

U heeft nu een aantal makkelijke manieren tot uw beschikking als u een postcode bij een adres wilt zoeken. Zo weet u zeker dat de belangrijke correspondentie die u moet versturen op tijd zijn bestemming zal bereiken.

De juiste postcode zoeken

De combinatie van het straatnummer en de postcode die daarbij hoort is voor elk adres uniek. Het kan voorkomen dat u post wilt versturen naar iemand waarvan u alleen het adres weet. Hoe kunt u dan precies de juiste postcode bij dat adres zoeken?

De website van PostNL biedt daarvoor uitkomst. Met de postcode finder geeft u simpelweg het adres en het straatnummer in en u krijgt de correcte postcode direct te zien. Er zijn naast deze site nog een aantal websites die u behulpzaam kunnen zijn bij het zoeken naar de postcode. Let er echter wel op dat de informatie op de sites van dit soort aanbieders onjuist of verouderd kan zijn.

Hoe is onze postcode opgebouwd

Onze Nederlandse postcode bestaat uit 4 nummers gevolgd door twee cijfers. PostNL en de overheid wijzen nieuwbouwhuizen een nieuwe postcode toe die u dus eenvoudig op het internet kunt zoeken. In totaal zijn er negen postcode gebieden die niet gebonden zijn aan het aantal provincies dat er zijn.

Het voordeel van het nationale postcode systeem is dat u niet alleen een postcode kunt zoeken. U kunt het systeem ook andersom gebruiken om en zo een adres bij een postcode te zoeken. Zo kunt u dubbelchecken of de gegevens waarover u beschikt volledig juist zijn. U weet dan zeker dat uw post zo snel mogelijk bezorgd zullen worden.

Andere manieren om een postcode te zoeken

Behalve dat u met behulp van de eerder genoemde websites een postcode bij een adres kunt zoeken of vice versa kunt u ook gebruik maken van websites die met kaarten werken. Hoe dat postcode zoeken op een kaart in zijn werk gaat? U geeft op de kaart de straatnaam in waar u de juiste postcode bij wilt zoeken en krijgt daarna op die kaart de straat en postcode te zien.

Als u het desbetreffende huisnummer niet weet krijgt u alle huisnummers te zien die daarbij horen. Met de zoomfunctie vind u én het juiste nummer én de juiste postcode. Bij een aantal van deze sites waar u een postcode op een kaart kunt zoeken krijgt u zelfs extra informatie zoals het woningtype, de pandfunctie, het bouwjaar en de oppervlakte die bij het adres horen.

Maak dus van deze websites gebruik als u een postcode of adres wilt zoeken of controleren. U voorkomt dat uw post langer dan noodzakelijk onderweg is of verkeerd bezorgd wordt.

Google Maps is inmiddels zo’n grote speler op het gebied van gratis reisplanners, routeplanningssoftware en routekaarten, dat veel andere apps de technologie van Google gebruiken als basis voor hun eigen ‘mapping’ software.

Met veel baanbrekende functies, zoals Street View, is Google Maps een echte krachtpatser en een bron van onschatbare waarde voor miljoenen mensen over de hele wereld.