OV Reisplanner

Plan uw route met het openbaar vervoer en maak gebruik van de Google Maps OV reisplanner.

Zoek en vind de snelste of kortste OV route

Uw route met het openbaar vervoer van deur tot deur plannen in Nederland, België en meer? Gebruik de OV reisplanner van Google Maps.

Wereldwijd

Realtime navigatie in ruim 220 landen en territoria.

Betrouwbaar

Meest compleet voor zowel gratis off- als online navigeren.

Verkeersinformatie

Actueel overzicht van files en wegwerkzaamheden.

Google Routeplanner OV

Gebruik de Google Maps OV reisplanner om de snelste of kortste route naar uw bestemming te zoeken en vinden. Voer meerdere adressen in om tussenstops in uw reisplan te creëren.

Belangrijke plaatsen of routes opslaan? Maak en deel uw eigen kaarten inclusief foto’s en autoroutes met de gratis dienst Google My Maps.

Van:

Naar:


Reisplanner openbaar vervoer

Mensen die geen auto hebben of er in een drukke stad geen gebruik van willen maken kunnen tegenwoordig makkelijk hun reis plannen door gebruik te maken van een routeplanner voor het ov. Op die manier komt u op de snelste manier met zo min mogelijk wachttijden op uw bestemming aan.

Er zijn diverse websites en apps beschikbaar die u kunnen helpen met het plannen van uw reizen met het openbaar vervoer.

Het voordeel van een goede reisplanner voor het openbaar vervoer

Stel u zich voor dat u voor een reis van stad naar stad gebruik wilt maken van het openbaar vervoer en u weet dat u daarvoor moet overstappen van bus naar trein of tram of vice versa. De juiste reisplanner voor het ov biedt u dan een groot voordeel omdat u precies te zien krijgt welk openbaar vervoer u moet nemen en waar en wanneer u moet overstappen.

Omdat het lokale openbaar vervoer in steden door verschillende maatschappijen verzorgd wordt, bespaart u zich de tijd om hun websites met dienstregelingen te bekijken. Een goede ov-reisplanner neemt u dat alles uit handen. Zo kunt u makkelijk en snel reizen van bijvoorbeeld Rhoon naar Eindhoven of van Kampen naar een bestemming in Amsterdam.

Nadelen van een ov-reisplanner

Niet alle reisplanners voor het ov laten altijd de juiste of volledige informatie zien. Een reisplanner of app die afhankelijk is van de gegevens van de maatschappijen die het openbaar vervoer verzorgen kan verouderde of onjuiste vertrek- of aankomsttijden laten zien. Ook worden last minute aanpassingen aan de dienstregelingen vanwege werkzaamheden of ongevallen soms niet vermeld.

De eerder genoemde lokale ov-bedrijven bieden in hun eigen reisplanner ook alleen de informatie van het gebied waar zij zelf werken. Daardoor kan het zijn dat u van meerdere planners gebruik moet maken om te weten te komen hoe u op uw bestemming kunt komen.

Welke reisplanners voor het ov zijn er beschikbaar?

Een van de reisplanners voor het ov die landelijke dekking biedt is het portaal van 9292.nl. Deze reisplanner rekent precies voor u uit hoever u moet lopen vanaf de plaats van vertrek naar het dichtstbijzijnde openbaar vervoer en tussen de diverse overstapplaatsen. Een andere reisplanner die u voor heel Nederland oplossingen biedt is de ANWB routeplanner.

Om internationaal te reizen en gebruik te maken van het openbaar vervoer bieden Google Maps en de NS routeplanner mogelijkheden. Het voordeel van Google Maps is dat de kaart ook andere voorzieningen zoals restaurants en accommodaties kan laten zien. Dat is natuurlijk prettig als u op vakantie of zakenreis gaat naar een ander land. Daarnaast zijn er de reisplanners voor het lokale openbaar vervoer zoals de RET in Rotterdam, de HTM in Den Haag en het GVB in Amsterdam.

Door slim gebruik te maken van een reisplanner voor het ov bespaart u zich in elk geval veel tijd en kunt u op een ontspannen manier reizen. Niets is tenslotte zo vervelend als te twijfelen over waar en hoe u onderweg moet overstappen terwijl u uw favoriete boek kunt lezen of uw agenda bij kunt houden.

Google Maps is inmiddels zo’n grote speler op het gebied van gratis reisplanners, routeplanningssoftware en routekaarten, dat veel andere apps de technologie van Google gebruiken als basis voor hun eigen ‘mapping’ software.

Met veel baanbrekende functies, zoals Street View, is Google Maps een echte krachtpatser en een bron van onschatbare waarde voor miljoenen mensen over de hele wereld.