Routeplanner lopen

Bereken en plan uw loop- of wandelroute en maak gebruik van de Google Maps routeplanner.

Zoek en vind de snelste of kortste looproute

Uw looproute berekenen en plannen in Nederland, België en meer? Ontdek mooie wandelroutes en looproutes in de buurt met Google Maps.

Wereldwijd

Realtime navigatie in ruim 220 landen en territoria.

Betrouwbaar

Meest compleet voor zowel gratis off- als online navigeren.

Verkeersinformatie

Actueel overzicht van files en wegwerkzaamheden.

Google Looprouteplanner

Gebruik de Google Maps looprouteplanner om de snelste of kortste route naar uw bestemming te zoeken en vinden. Voer meerdere adressen in om tussenstops in uw reisplan te creëren.

Belangrijke plaatsen of routes opslaan? Maak en deel uw eigen kaarten inclusief foto’s en routes met de gratis dienst Google My Maps.

Van:

Naar:


Looprouteplanner

Lopen is een gezonde manier van bewegen en veel mensen wandelen dan ook graag voor hun plezier. Niet alleen heeft u uitgebreid de tijd om alles om u heen te bekijken ook zorgt u door te lopen goed voor uw lichaam en spieren.

Een klein stukje wandelen tijdens de dag helpt u al om uw conditie te verbeteren dus uw auto een straat verderop parkeren om dan naar huis te lopen is een stap in de goede richting. Als u graag of meer wilt wandelen dan kan een routeplanner voor het lopen u helpen een route uit te kiezen.

Het voordeel van een routeplanner voor het wandelen

U kunt voordat u onderweg gaat bekijken waar u heen wilt en hoe u daar wilt komen. De meeste routeplanners voor het wandelen geven de mogelijkheid om tussenstops te kiezen zodat u uiteindelijk precies kunt lopen zoals u wilt terwijl er te zien is hoe lang u ongeveer onderweg zult zijn. Natuurlijk kunt u gebruik maken van Google Maps of de ANWB routeplanner voor het lopen. Dit zijn waarschijnlijk de meest uitgebreide versies van routeplanners om een wandeltraject te bepalen.

Er zijn echter ook websites en apps die zich richten op bestaande toeristische wandelroutes en hardlooptrajecten. Een aantal daarvan biedt zelfs de mogelijkheid om een route die u gelopen heeft te uploaden of zij laten zien wanneer er nieuwe wandelevenementen georganiseerd worden.

Een ander bijkomend voordeel van het gebruik van een routeplanner tijdens uw wandeling is dat u met uw telefoon ook het actuele weer in de gaten kunt houden. De routeplanners ondersteunen deze functie niet zelf, maar u kunt apps en websites gebruiken om over accurate weersverwachtingen te beschikken tijdens het lopen. Zo kunt u voortijdig uw wandelroute aanpassen als de omstandigheden daar naar vragen.

Hoe kunt u gebruik maken van een routeplanner voor het lopen?

De meeste routeplanners voor het lopen zijn eenvoudig te bedienen door de plaats van vertrek, de bestemming en eventuele tussenstops op de route in te geven. U krijgt dan vaak meerdere opties te zien waaruit u kunt kiezen. Elke route laat aan de hand van een routeomschrijving en kaart duidelijk zien hoeveel meter u moet lopen en waar u af moet slaan.

Nadelen van routeplanners voor het lopen

Routeplanners zoals Google Maps en de ANWB routeplanner zijn gratis te gebruiken. Andere apps waarmee u wandelroutes kunt samenstellen zijn ook gratis te downloaden, maar sommigen daarvan zijn slechts beperkt gratis te gebruiken.

Met een proefperiode van een aantal dagen of routes zult u vaak een abonnement moeten afsluiten om ermee verder te kunnen. Ook kunnen routeplanners voor het lopen veel data verbruiken. Zij hebben een constante verbinding nodig om actueel de kaarten en route die u loopt te tonen waardoor u meer data dan verwacht kunt verbruiken.

Al met al is en routeplanner voor het lopen een makkelijk hulpmiddel om een wandelroute uit te stippelen. Of u nu op zoek bent naar een pinautomaat in de buurt of graag een lange wandeling door de polders maakt, met de juiste routeplanner vindt u makkelijk wat u zoekt.

Google Maps is inmiddels zo’n grote speler op het gebied van gratis reisplanners, routeplanningssoftware en routekaarten, dat veel andere apps de technologie van Google gebruiken als basis voor hun eigen ‘mapping’ software.

Met veel baanbrekende functies, zoals Street View, is Google Maps een echte krachtpatser en een bron van onschatbare waarde voor miljoenen mensen over de hele wereld.