TomTom routeplanner

Plan uw route en maak gebruik van TomTom MyDrive geschikt voor: auto, motor, vrachtwagen en camper.

Zoek en vind de snelste of kortste route

Uw reis plannen in of naar Nederland, België en meer? Vind populaire routes of ontwerp uw eigen route met de TomTom routeplanner.

Road Trips

Ontdek de mooiste routes ter wereld en start uw avontuur.

Wereldwijd

Altijd de snelste route overal ter wereld met TomTom MyDrive.

Verkeersinformatie

Updates over verkeersincidenten en bezienswaardigheden.

Routeplanner TomTom

Gebruik de TomTom MyDrive routeplanner om de spannendste of snelste route naar uw bestemming te zoeken en vinden. Voer meerdere adressen in om tussenstops in uw reisplan te creëren.

Belangrijke plaatsen of routes opslaan? Maak en deel uw eigen kaarten inclusief foto’s en autoroutes met de gratis dienst Google My Maps.

Van:

Naar:


De TomTom routeplanner

Een goed begin is het halve werk! En daarom is het verstandig om een routeplanner te gebruiken als u met de auto, motor, caravan of vrachtwagen onderweg gaat. Natuurlijk hoeft u zo’n hulpmiddel niet te gebruiken als u weet hoe u ergens moet komen omdat u er vaker geweest bent. Wilt u voor vertrek uw route plannen? Dan biedt de TomTom Routeplanner uitkomst.

TomTom verkoopt al sinds 2004 navigatiesystemen en er zijn meerdere autofabrikanten die gebruiken maken van deze systemen zoals Lexus, Fiat en Toyota. Voor consumenten bood het bedrijf vele jaren losse navigatiesystemen, maar door de komst van mobiele telefoons en de afname in het gebruik van dit soort Gps-systemen is TomTom zich steeds meer op het ontwikkelen van routeplanner software gaan richten.

TomTom MyDrive

TomTom heeft de routeplanner die het de laatste jaren ontwikkeld heeft de naam TomTom MyDrive gegeven. Met deze planner kunt u een route van A naar B samenstellen en daar net zoveel tussenstops aan toevoegen als nodig is. Dat is een extra prettige functie als u bijvoorbeeld meerdere klanten per dag wilt bezoeken of onderweg naar uw vakantieadres wilt rusten.

Bovendien biedt deze TomTom routeplanner u de mogelijkheid om voor de snelste of spannendste route te kiezen. Met de laatste functie kiest u voor een traject met meer bochten en heuvels dan de snelste route.

Ook is er een TomTom routeplanner beschikbaar voor de mobiele telefoon. Deze app voor uw telefoon kunt u onderweg kunt gebruiken om uw route te bepalen. Tijdens uw reis beschikt u op die manier over de actuele verkeersinformatie en rijstrookadviezen.

Voor- en nadelen van de TomTom routeplanner

Het voordeel van de TomTom routeplanner is dat het u vele mogelijkheden biedt om uw plaats van bestemming te bereiken. Niet alleen biedt MyDrive u de meest directe trajecten voor uw reis, u kunt ook kiezen uit een aantal geselecteerde roadtrips. U kunt behalve deze ritten volgens de aanwijzingen te rijden ook tussenstops toevoegen en er uw eigen traject van maken.

De software van de TomTom routeplanner is gemaakt om gekoppeld te worden aan een navigatiesysteem van het merk en u moet een account aanmaken als u het programma op uw computer wilt kunnen gebruiken.

Een ander nadeel van de routeplanner van TomTom is dat de versie voor de mobiele telefoon weliswaar gratis te downloaden is, maar na een maand zult u een abonnement af moeten sluiten om er verder gebruik van te kunnen maken.

Waarom zou u kiezen voor een TomTom routeplanner?

Door de jarenlange ervaring die TomTom heeft opgebouwd met navigatiesystemen beschikt het bedrijf over de juiste kennis om gebruikers van correcte en accurate verkeersinformatie te voorzien. De aangeboden software is minstens zo goed als de mogelijkheden die een routeplanner zoals Google Maps te bieden heeft.

Als u al over een systeem van deze fabrikant beschikt dan kunt u de TomTom routeplanner regelmatig bijwerken om altijd over de meest recente kaarten te beschikken. Bovendien kunt u alle informatie over uw bestemmingen, tussenstops en gereden routes opslaan om op een later tijdstip eenvoudig en snel opnieuw te gebruiken.

Populairste routeplanner

Google Maps is inmiddels zo’n grote speler op het gebied van gratis reisplanners, routeplanningssoftware en routekaarten, dat veel andere apps de technologie van Google gebruiken als basis voor hun eigen ‘mapping’ software.

Met veel baanbrekende functies, zoals Street View, is Google Maps een echte krachtpatser en een bron van onschatbare waarde voor miljoenen mensen over de hele wereld.