Coffeeshop in de buurt

Vind een coffeeshop in de buurt van uw locatie en plan uw route met de Google Maps routeplanner.

De dichtstbijzijnde coffeeshop zoeken

Vind eenvoudig coffeeshops in Nederland, België en meer. Vul uw plaats in en vraag routebeschrijvingen op in Google Maps.

Wereldwijd

Realtime navigatie in ruim 220 landen en territoria.

Betrouwbaar

Meest compleet voor zowel gratis off- als online navigeren.

Verkeersinformatie

Actueel overzicht van files en wegwerkzaamheden.

Google Maps Routeplanner

Gebruik de Google Maps routeplanner om de snelste of kortste route naar een coffeeshop in de buurt te vinden. Voer uw locatie in en vervolgens ‘coffeeshop’ als bestemming om uw route te plannen.

Belangrijke plaatsen of routes opslaan? Maak en deel uw eigen kaarten inclusief foto’s en autoroutes met de gratis dienst Google My Maps.

Van:

Naar:


Coffeeshop in de buurt van mijn locatie

Nederland staat al jaren bekend vanwege het gedoogbeleid van softdrugs. Wiet en hasj zijn er ook al sinds jaar en dag te in coffeeshops verkrijgbaar. Niet alleen toeristen komen op deze bijzondere bars af ook Nederlanders weten de vaak de weg naar hun favoriete coffeeshop te vinden. Zij willen graag op hun gemak een jointje roken en een potje dammen of poolen. Anderen die niet gewend zijn aan de sterkte van de hedendaagse wiet worden zo stoned dat zij alleen nog maar uit het raam kunnen kijken of achter kunnen hangen op de bank.

Maar hoe vindt u een goede coffeeshop bij u in de buurt als u toevallig in een andere stad bent? Op die vraag hopen wij u hier antwoord te kunnen geven. Voordat u stoned raakt en vergeet wat u gelezen heeft is het aan te raden deze pagina te bookmarken. Maar voor we antwoord geven eerst een klein stukje geschiedenis.

De geschiedenis van de Nederlandse coffeeshop

De allereerste coffeeshop van ons land was Sarasani in Utrecht die in 1968 geopend werd. Alhoewel velen de Mellow Yellow in Amsterdam die in 1972 opgericht werd als eerste echte coffeeshop beschouwden, simpel omdat deze shop het meeste leek op de later coffeeshops die er geopend werden.

De meest bekende coffeeshop van het hele land is ongetwijfeld The Bulldog in Amsterdam die nog steeds bestaat en waar vele internationale sterren een jointje komen roken. Door veranderde wetten mag er in coffeeshops alleen nog pure wiet gerookt worden en sinds 2007 mag er geen alcohol meer geschonken worden.

Alhoewel er beging jaren 90 bijna 1500 coffeeshops waren zijn er inmiddels nog ongeveer 600 over. De kans is dus groot dat u zonder moeite een coffeeshop in de buurt van uw locatie kunt vinden.

Hoe vind u een coffeeshop in de buurt?

Er zijn op het internet diverse websites en platforms beschikbaar die u kunnen helpen een coffeeshop in de buurt te vinden waar u marihuana of hasj kunt kopen. Een aantal van deze sites laat behalve de adressen van de coffeeshops ook de openingstijden zien. Daarnaast worden de beschikbare faciliteiten en reviews van andere klanten getoond. Enkele voorbeelden van dit soort sites zijn Wietindex, Greenmeister en Dutchcoffeeshops.com.

Een aantal van deze platforms gaat zelfs zo ver dat u kunt zoeken welke coffeeshop in de buurt uw favoriete cannabis of hasj verkopen. Zo vindt u bijvoorbeeld makkelijk waar Amnesia Haze in Amsterdam en White Widow in Rotterdam verkocht wordt.

Al met al is het dus zelfs als u op vakantie bent in een andere stad niet zo moeilijk om een coffeeshop in de buurt te vinden. Omdat het kopen en gebruik van wiet en hasj gedoogd worden is het wel raadzaam om u aan de wet te houden. Aangezien gemeentes veel invloed hebben op de lokale regelgeving, kan het voorkomen dat er verschillend gedoogd wordt wat betreft de hoeveelheid die u bij u draagt en of u al dan niet een joint op straat rookt. Wees dus verstandig als u met wiet op zak terugkomt van een bezoek aan een coffeeshop bij u in de buurt.

Google Maps is inmiddels zo’n grote speler op het gebied van gratis reisplanners, routeplanningssoftware en routekaarten, dat veel andere apps de technologie van Google gebruiken als basis voor hun eigen ‘mapping’ software.

Met veel baanbrekende functies, zoals Street View, is Google Maps een echte krachtpatser en een bron van onschatbare waarde voor miljoenen mensen over de hele wereld.