Google Maps routeplanner

Plan uw route en maak gebruik van de Google Maps routeplanner geschikt voor: auto, fiets, ov en lopen.

Zoek en vind de snelste of kortste route

Uw reis plannen in of naar Nederland, België en meer? Vind lokale bedrijven, bekijk kaarten en vraag routebeschrijvingen op in Google Maps.

Wereldwijd

Realtime navigatie in ruim 220 landen en territoria.

Betrouwbaar

Meest compleet voor zowel gratis off- als online navigeren.

Verkeersinformatie

Actueel overzicht van files en wegwerkzaamheden.

Google Maps Route

Gebruik de Google Maps routeplanner om de snelste of kortste route naar uw bestemming te zoeken en vinden. Voer meerdere adressen in om tussenstops in uw reisplan te creëren.

Belangrijke plaatsen of routes opslaan? Maak en deel uw eigen kaarten inclusief foto’s en routes met de gratis dienst Google My Maps.

Van:

Naar:


Maps Google

Wist u al dat Google Maps is ontwikkeld door een kleine Australische start-up die deze kaartendienst in 2004 aan Google verkocht? Na de lancering van het platform in de Verenigde Staten en Canada volgde in april 2006 diverse landen in Europa.

Inmiddels is deze online kaartendienst op bijna elke mobiele telefoon, tablet en desktop te gebruiken. Door gebruik te maken van satellietbeelden, luchtfotografie en 360° panoramabeelden kan Google Maps bijna elke plek op aarde laten zien. Zo kunt u vanachter u scherm kijken welke parken en straten er in Los Angeles, Tokio of Kaapstad te zien zijn.

De mogelijkheden van Google Maps

Als u van een locatie naar een andere wilt reizen dan kunt u via Google Maps een route maken. U kunt alle adressen waar u onderweg wilt stoppen ingeven waarna u van het programma meerdere routes te zien krijgt. Vaak heeft u de keuze uit de snelste of de kortste route.

De route die u uitstippelt om met uw auto, fiets of het openbaar vervoer te reizen wordt daardoor extra interessant omdat u onderweg ook te zien krijgt of u tolwegen treft, waar zich restaurants bevinden en waar u op de plaats van bestemming kunt parkeren. Met een Google Maps routebeschrijving kunt u zonder stress veilig onderweg naar uw bestemming.

Hoe werkt Google Maps?

Door alle informatie uit de zoekmachine en andere applicaties met elkaar te verbinden kan Google u een zeer complete routeplanner aanbieden. Zelfs zo uitgebreid dat Google Maps u een Street View functie te bieden heeft. Dit zijn 360 graden opnames van wegen en steden die met speciale camera-auto’s gemaakt zijn. Zo kunt u voor vertrek of bij aankomst heel eenvoudig controleren of u op de juist plek bent aangekomen.

Zoals elke routeplanner heeft Google Maps voor uw route een menu waar u de plaatsen van vertrek en aankomst in kunt geven. Extra informatie over hotels, winkels en andere voorzieningen op de plaats waar u zoekt zijn eenvoudig aan te klikken.

Als u graag gebruikt maakt van een persoonlijke aangepaste kaart dan heeft u met Google My Maps de mogelijkheid om dit te doen. U kunt punten en voorzieningen die belangrijk voor u zijn toevoegen en zelfs vormen op zo’n kaart vermelden. Ook foto’s en video’s zijn toe te voegen.

Wat kost navigeren met Google Maps?

Google Maps is als platform gratis te gebruiken en u hoeft als u een account maakt ook geen lidmaatschap te betalen. Welke kosten zijn er dan wel verbonden aan het navigeren met Google Maps?

U zult moeten betalen voor de MB die Google Maps gebruikt om de kaarten te downloaden. Al naar gelang waar u bent zal een kaart van een drukke stad met vele wegen meer MB kosten dan die van een klein dorp met slechts een paar straten.

Gemiddeld gebruikt Google Maps om uw route te laten zien ongeveer 35 MB. Het hangt van uw provider af hoeveel u per MB betaalt en of u zich al dan niet in het buitenland bevindt. Ook daar is het maken van een route met Google Maps eenvoudig te doen.

Google Maps is inmiddels zo’n grote speler op het gebied van gratis reisplanners, routeplanningssoftware en routekaarten, dat veel andere apps de technologie van Google gebruiken als basis voor hun eigen ‘mapping’ software.

Met veel baanbrekende functies, zoals Street View, is Google Maps een echte krachtpatser en een bron van onschatbare waarde voor miljoenen mensen over de hele wereld.