Pinautomaat in de buurt

Geld pinnen of storten bij de dichtstbijzijnde pinautomaat via de Google Maps routeplanner.

De dichtstbijzijnde pinautomaat zoeken

Vind eenvoudig een geldautomaat of ATM in Nederland, België en meer. Vul uw plaats in en vraag routebeschrijvingen op in Google Maps.

Wereldwijd

Realtime navigatie in ruim 220 landen en territoria.

Betrouwbaar

Meest compleet voor zowel gratis off- als online navigeren.

Verkeersinformatie

Actueel overzicht van files en wegwerkzaamheden.

Google Maps Routeplanner

Gebruik de Google Maps routeplanner om de snelste of kortste route naar een pinautomaat in de buurt te vinden. Voer uw vertrekpunt in en vervolgens ‘pinautomaat’ als bestemming om uw route te plannen.

Belangrijke plaatsen of routes opslaan? Maak en deel uw eigen kaarten inclusief foto’s en autoroutes met de gratis dienst Google My Maps.

Van:

Naar:


Geldautomaten en bankfilialen zoeken

U wilt wellicht producten aanschaffen bij een winkel en daar niet met uw bankpasje betalen. Dan kunt u bij een pinautomaat in de buurt terecht om contact geld op te nemen. Welke reden u ook heeft om cash te gebruiken, zonder geldautomaat kunt u niet over contact geld beschikken.

Nieuwe geldautomaten

De laatste jaren zijn bestaande pinautomaten van grote banken zoals ING, ABN AMRO en Rabobank gespreid vervangen door de nieuwe gele pinautomaat van Geldmaat. Deze machines zien er identiek uit en ze zijn geschikt om met uw eigen bankpas en pincode geld op te nemen of te storten. Ook bij deze automaten bent u gebonden aan de opnamelimiet die u bij uw eigen bank heeft.

Omdat al deze pinautomaten hetzelfde werken zijn ze makkelijk in het gebruik. Mocht u echter toch moeite hebben met het gebruik van de automaten dan kunt u in een aantal winkels om assistentie vragen. Deze winkels zijn herkenbaar aan een speciale sticker.

Hoe vindt u de dichtstbijzijnde pinautomaat?

Er zijn inmiddels diverse applicaties en programma’s die u kunnen helpen de dichtstbijzijnde geldautomaat bij u in de buurt te kunnen vinden. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van de Google Maps routeplanner om te zien waar u de geldautomaten zich bevinden.

Verder zijn de gele pinautomaten van Geldmaat te vinden door gebruik te maken van de locatiewijzer op de eigen website. Houdt er wel rekening mee dat deze geldautomaten tussen 23.00 en 07.00 uit veiligheidsmaatregelen gesloten zijn. U kunt tijdens deze sluitingstijd alleen gebruik maken van de pinautomaten van het Grenswisselkantoor. Deze zijn echter alleen te vinden zijn in grote steden, treinstations en vliegvelden.

Hoe kunt u veilig pinnen?

Het is verstandig om een aantal punten in overweging te nemen om veilig te kunnen pinnen. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden om nooit uw pincode met anderen te delen, zelfs niet met uw bank. Banken zullen u via e-mails of berichten nooit om deze code vragen.

Als u een pinautomaat in een buurt tegenkomt waar u zich niet prettig voelt of waar u personen ziet staan die zich verdacht gedragen dan kunt u voor uw eigen veilige gevoel beter doorlopen naar de volgende geldautomaat. Dat is niet alleen verstandig als u geld opneemt, maar ook als u geld wil storten.

Zorg er ook voor dat er niemand met u mee kan kijken op het moment dat u uw pincode ingeeft om van de geldautomaat gebruik te maken.

Blijft uw pasje in de geldautomaat steken?

Wat kunt u doen als de pinautomaat in de buurt per ongeluk uw pasje niet teruggeeft? Dat is natuurlijk heel vervelend en het beste wat u doen kunt, is om onmiddellijk uw bank te bellen om uw pas te laten blokkeren. Blijf tot die tijd bij de pinautomaat staan en accepteer geen hulp van onbekenden.

Zodra de bank uw blokkade heeft uitgevoerd kunt u rustig weglopen. U zult dan waarschijnlijk wel een nieuwe pas aan moeten vragen om weer van een pinautomaat bij u in de buurt gebruik te kunnen maken.

Google Maps is inmiddels zo’n grote speler op het gebied van gratis reisplanners, routeplanningssoftware en routekaarten, dat veel andere apps de technologie van Google gebruiken als basis voor hun eigen ‘mapping’ software.

Met veel baanbrekende functies, zoals Street View, is Google Maps een echte krachtpatser en een bron van onschatbare waarde voor miljoenen mensen over de hele wereld.